Textpattern CMS support forum
You are not logged in. Register | Login | Help
- Topics: Active | Unanswered
#13 2006-02-15 12:08:35
- mormir
- Member
- Registered: 2006-02-15
Re: Polish lang for TXP 4.0
For Poles:
Hmmm czy tylko u mnie zesrało się kodowanie (www.gwiezdnypirat.pl) pod wczorajszej nocy? Może wie ktos jak to naprawić? Nic nie grzebałem w panelu i bum. Potem probowałem przepisać teksty, ale jak tylko kliknalem na zapisz kodowanie znow sie waliło ;( Nie wiem juz co mam robić – sciagalem inne lokalizacje z linkow tego forum, czy zbior zankow ascii i nic. A pare dni temu wszystko smigało :/
#14 2006-02-15 18:23:11
- delu
- Member
- From: Katowice, Poland
- Registered: 2005-08-03
mormir:
myślę, że stało się coś z Twoją bazą danych… Dowiedz się czy nie było czasem jakiejś “renowacji” serwera albo czegoś w tym stylu… Mi taki problem pojawił się, gdy mój host wymienił serwer. Zrobił back-up’a bazy danych, ale użył złego kodowania znaków (ja używam utf-8, a on użył jakiegoś innego) i na stronie zamiast polskich liter miałem mnóstwo znaczków-krzaczków:/ Na szczęście zrobiłem dzień wcześniej swój własny back-up więc wszystko udało się przywrócić do poprzedniego stanu:)
Nie wiem, czy Twój problem jest spowodowany czymś podobnym, ale może…
——————————————————
It’s been a long time since I last visited this Forum… And now I see that there are few things I have to update in Polish-lang file. Though I have no spare time recently, I’ll try to update Polish translation as soon as possible.
Thanks for using Polish-lang file! :D
#15 2006-02-15 18:31:29
- mormir
- Member
- Registered: 2006-02-15
Zmieniłem w config.php kodowanie na utf-8 i zadziałało… W każdym razie dzięki.