Go to main content

Textpattern CMS support forum

You are not logged in. Register | Login | Help

#1 2008-12-07 01:53:36

Destry
Member
From: Haut-Rhin
Registered: 2004-08-04
Posts: 4,851
Website

WYSIWYG preview?

I was reading the weblog announcement for 4.0.7 and saw the new feature mentioned for a “wysiwyg preview for all articles”. I’m not sure what this is exactly, but when I have an article in the Write panel and click the “Preview” tab, I just have a blank area. Same if I click the HTML tab. The Text tab seems to be the only one that works (at least for me).

This could be a problem from my sketchy move back into subversion (thus the upgrade), but thought I would point it out in case not.

Offline

#2 2008-12-07 02:40:01

els
Moderator
From: The Netherlands
Registered: 2004-06-06
Posts: 7,458

Re: WYSIWYG preview?

Destry, there is a ‘view’ link next to the Title input field, it appears as soon as you save a draft, hidden or pending article.

Offline

#3 2008-12-07 09:21:14

wet
Developer Emeritus
From: Schoerfling, Austria
Registered: 2005-06-06
Posts: 3,274
Website

Re: WYSIWYG preview?

And, as I mentioned previously, a Thickboxish plugin as a “more decorated” preview window is easily imaginable.

Offline

#4 2008-12-07 10:17:34

thebombsite
Archived Plugin Author
From: Exmouth, England
Registered: 2004-08-24
Posts: 3,251
Website

Re: WYSIWYG preview?

Code for this has already been contributed by Patrick as a “hack”. I’m not aware of a plug-in though so if someone wanted to “step up to the plate”…


Stuart

In a Time of Universal Deceit
Telling the Truth is Revolutionary.

Offline

#5 2008-12-07 11:14:45

Destry
Member
From: Haut-Rhin
Registered: 2004-08-04
Posts: 4,851
Website

Re: WYSIWYG preview?

Thanks, Els. I guess it’s just for new articles after the upgrade. That’s why I didn’t see it.

So, what about the “HTML” and “Preview” tabs. These don’t seem to work anymore. (Though honestly I’ve never found these useful anyway). If they are deprecated, shouldn’t the tabs be removed?

Offline

#6 2008-12-07 11:16:26

wet
Developer Emeritus
From: Schoerfling, Austria
Registered: 2005-06-06
Posts: 3,274
Website

Re: WYSIWYG preview?

No & no. WYSIWYG preview works for any article old or new, and the tabs are operational. You haven’t disabled JavaScript, by any chance?

Offline

#7 2008-12-07 11:37:11

Destry
Member
From: Haut-Rhin
Registered: 2004-08-04
Posts: 4,851
Website

Re: WYSIWYG preview?

No, JavaScript is enabled, but it has just started working all of a sudden, both the “View” link for old articles and both the tabs in question. It started working after I made my first article in 4.0.7, which was just a few minutes ago to test what Els was mentioning.

Odd, but it’s all there now.

Thanks.

Offline

#8 2008-12-10 12:59:17

alexandra
Member
From: Cologne, Germany
Registered: 2004-04-02
Posts: 1,370

Re: WYSIWYG preview?

Destry schrieb:

It started working after I made my first article in 4.0.7

Just like to confirm this too. Button doesn´t appear before a first article is written.

Kudos to Ruud and wet btw… great work!

Offline

#9 2008-12-10 13:06:12

wet
Developer Emeritus
From: Schoerfling, Austria
Registered: 2005-06-06
Posts: 3,274
Website

Re: WYSIWYG preview?

Ghosts, zombies and illusions abound… Features start working out of nowhere, Alexandra reappears. Must be some kind of magic around us – roll up ;-)

Offline

#10 2009-02-17 04:47:40

nemoorange
Plugin Author
From: Washington DC
Registered: 2006-11-29
Posts: 90
Website

Re: WYSIWYG preview?

I’m running into a related problem. The vertical preview buttons – preview/html/textile – work just fine. It’s the View link which displays the article preview for articles that are in draft/pending mode. Looks like the output is just a pure 404 page template. No tag trace available consequently. … I’m guessing I’m missing something obvious.


Txp admin themes | dropshado.ws – a blog for design noobs like me

Offline

#11 2009-02-17 05:42:17

wet
Developer Emeritus
From: Schoerfling, Austria
Registered: 2005-06-06
Posts: 3,274
Website

Re: WYSIWYG preview?

Any chance that you run zem_redirect or any similar plugin which mangles URLs?

Offline

#12 2009-02-17 14:26:41

nemoorange
Plugin Author
From: Washington DC
Registered: 2006-11-29
Posts: 90
Website

Re: WYSIWYG preview?

Got it back working. Turning off upm_textile did the trick. But oddly enough, I turned upm_textile back on, and previews still worked. Thanks for pointing me in the right direction.


Txp admin themes | dropshado.ws – a blog for design noobs like me

Offline

Board footer

Powered by FluxBB