Go to main content

Textpattern CMS support forum

You are not logged in. Register | Login | Help

#685 2011-03-22 20:59:40

RabbitMountain
New Member
Registered: 2011-03-22
Posts: 5

Re: smd_slimbox

Hi Stef, the section is “inventory” and it has two articles: “2000 bourget bike” and “2000 test harley”.

“2000 bourget bike” has the following images listed in the article-image field: 10,9,8,7

“2000 test harley” has the following images listed in the article-image field: 6,5,4,3

(Images #10 & #6 are showing up as the big article image, which is what I want.)

also, I have permalink mode set to /title if that makes any difference.

Last edited by RabbitMountain (2011-03-22 21:00:52)

Offline

#686 2011-03-22 21:07:43

Bloke
Developer
From: Leeds, UK
Registered: 2006-01-29
Posts: 10,795
Website GitHub

Re: smd_slimbox

RabbitMountain

Thanks. That makes perfect sense; it was me being dim. I said groupname="?id" which is wrong (in fact I think the docs are wrong: must fix them). That’s putting the image ID. What I meant to say was groupname="?thisid". That’s the article ID. Sorry for the bogus info.

However, the fact it’s showing up the same images in both articles is probably because it’s using every image. You probably need to tell the plugin that you want to read imageid="?article_image". That’ll treat the article image field as a list of image IDs and hopefully only show you the ones in that field for each article. Try that and see if it gets better!

Last edited by Bloke (2011-03-22 21:10:21)


The smd plugin menagerie — for when you need one more gribble of power from Textpattern. Bleeding-edge code available on GitHub.

Txp Builders – finely-crafted code, design and Txp

Online

#687 2011-03-22 21:14:01

RabbitMountain
New Member
Registered: 2011-03-22
Posts: 5

Re: smd_slimbox

Sweet, that totally worked, thank you! So, imageid="?article_image" tells slimbox to pull its images from the article-image field, but it’ll pull from ALL articles’ image fields unless groupname="?thisid" is there to tell it to only pull from the current article. Is that correct?

Offline

#688 2011-03-22 21:25:29

Bloke
Developer
From: Leeds, UK
Registered: 2006-01-29
Posts: 10,795
Website GitHub

Re: smd_slimbox

RabbitMountain wrote:

Sweet, that totally worked, thank you!

You’re welcome.

So, imageid="?article_image" tells slimbox to pull its images from the article-image field, but it’ll pull from ALL articles’ image fields unless groupname="?thisid" is there to tell it to only pull from the current article. Is that correct?

Kind of.

  1. imageid="?article_image" does indeed tell the slimbox plugin to pull its image list from the article-image field. Without it, the plugin was defaulting to all images in the database, hence you got all 8 images for both articles.
  2. groupname="?thisid" tells the slimbox plugin to add the article ID to the anchor’s rel attribute. If you look at the page source you’ll see that the first article has all its images’ rel tags set to lightbox-3. The lightbox- part comes from the smd_slimbox trigger attribute (you haven’t changed that so it remains at its default) and the groupname is tacked on the end. The net result is that this tells the slimbox javascript code which images belong together. It looks through the page and groups images that all have the same rel attribute and treats them as a navigable block.

Does that kind of explain it? It’s a bit tricky to word!


The smd plugin menagerie — for when you need one more gribble of power from Textpattern. Bleeding-edge code available on GitHub.

Txp Builders – finely-crafted code, design and Txp

Online

#689 2011-03-22 22:05:43

RabbitMountain
New Member
Registered: 2011-03-22
Posts: 5

Re: smd_slimbox

Oh okay, I get it now. For whatever reason the trigger info didn’t sink in, hence it was all witchcraft. Anyway thank you again! Your help and your plugin are much appreciated.

Offline

#690 2011-05-20 08:06:36

saywhat
New Member
Registered: 2011-05-20
Posts: 2

Re: smd_slimbox

I’ve noticed an issue with smd_slimbox that affects the image by showing either half or less of the image or by showing too much white space. Here are some screen shots to explain: 1 2 3

The pages that are giving me the issues are: page 1 page 2 page 3

Last edited by saywhat (2011-05-20 08:07:14)

Offline

#691 2011-05-20 11:27:40

tye
Member
From: Pottsville, NSW
Registered: 2005-07-06
Posts: 859
Website

Re: smd_slimbox

I don’t see the problems you are getting on those pages… but it looks more like a css issue – what system/browser are you using?

Offline

#692 2011-05-26 19:42:43

Marmar
New Member
Registered: 2011-05-26
Posts: 3

Re: smd_slimbox

hey, So Everything works perfectly and this plugin is AMAZING thank you! but the only thing is the close button on the pop up image (lightbox) just isn’t showing up. I’ve uploaded it and the prev and next button work. I get the question mark image not found type box.
thanks ahead for the help.

Offline

#693 2011-05-26 21:39:33

Bloke
Developer
From: Leeds, UK
Registered: 2006-01-29
Posts: 10,795
Website GitHub

Re: smd_slimbox

Marmar wrote:

I get the question mark image not found type box.

Odd, especially if you get all the other images like next/prev arrows etc. Have you got Firebug installed in Firefox? If you go to the Net panel and force refresh the page you can often see failed requests which might indicate a bad path or something. Or Inspect the Close button’s anchor element and see if it reveals any information about why it can’t find the URL of the image. Without seeing a URL of your site I can’t advise any further unfortunately.

Hope that gives you some directions to bug hunt, at least.


The smd plugin menagerie — for when you need one more gribble of power from Textpattern. Bleeding-edge code available on GitHub.

Txp Builders – finely-crafted code, design and Txp

Online

#694 2011-05-27 01:51:29

saywhat
New Member
Registered: 2011-05-20
Posts: 2

Re: smd_slimbox

Tye,

I’m running MacOS 10.6.7 & I’m using the latest version of Chrome 11.0.696.71. I just checked it with Firefox and is working like it should. I’m a bit puzzled now… Just checked Safari and is working fine, too. Maybe it’s just a Chrome thing… I’ve checked for the issue with my Win7 PC using Chrome and it shows the same results.

Offline

#695 2011-06-24 18:16:32

wordgasm
Member
Registered: 2006-05-17
Posts: 77

Re: smd_slimbox

Hi, the plugin works for me, but the slimbox doesn’t. My codes:

Head

<link rel="stylesheet" href="css/slimbox2.css" type="text/css" media="screen" />
<script type="text/javascript" src="js/jquery.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/slimbox2.js"></script>

Article

<txp:smd_slimbox category="royalpalm" linkclass="img" />

Sample published HTML

<a href="http://website.com/images/100.jpg" rel="lightbox-smd" title="Blahdeeblah." class="img"><img src="http://website.com/images/100t.jpg" alt="" /></a>

When you click the thumbnail, the popup doesn’t show and it goes directly to the image url instead. Could you help me pin the problem? I’ve been at this for hours, can’t find what I did wrong. Thanks!

Offline

#696 2011-06-24 19:07:03

Bloke
Developer
From: Leeds, UK
Registered: 2006-01-29
Posts: 10,795
Website GitHub

Re: smd_slimbox

wordgasm wrote:

When you click the thumbnail, the popup doesn’t show and it goes directly to the image url instead.

This is normally a symptom of the javascript library not loading. Check the paths to your jquery.js and slimbox2.js files. As a stab in the dark I would add a preceding / to the src attributes because most people put the js directory directly off their site’s root. If you have the Firebug add-on for Firebug, the Net pane will highlight any files that it couldn’t load in red.

Hope that gets you on the right track.

Last edited by Bloke (2011-06-24 19:07:34)


The smd plugin menagerie — for when you need one more gribble of power from Textpattern. Bleeding-edge code available on GitHub.

Txp Builders – finely-crafted code, design and Txp

Online

Board footer

Powered by FluxBB