Textpattern CMS support forum

You are not logged in. Register | Login | Help

#21 2005-09-17 12:39:44

thebombsite
Plugin Author
From: Exmouth, England
Registered: 2004-08-24
Posts: 3,251
Website

Re: hit_logger plugins alpha v0.9.05 now available!

Well Lee, I installed it last night (my time) without error, except the expected one, and it seems to have been running fine so far (about 8 hours). And my lovely 404 is now accessible. Yay! :) So what’s next then?

And what you doin’ Els?


Stuart

In a Time of Universal Deceit
Telling the Truth is Revolutionary.

Offline

#22 2005-09-17 13:29:37

Els
Admin
From: The Netherlands
Registered: 2004-06-06
Posts: 7,458

Re: hit_logger plugins alpha v0.9.05 now available!

thebombsite wrote:

And what you doin’ Els?

If I only knew…

Just uninstalled en reinstalled, now I’ll wait for an hour or so for some hits. What I can say now is that it’s not logging my own hits, and not redirecting to the 404 page :(

Offline

#23 2005-09-17 13:33:55

thebombsite
Plugin Author
From: Exmouth, England
Registered: 2004-08-24
Posts: 3,251
Website

Re: hit_logger plugins alpha v0.9.05 now available!

Have you put the path to your 404 such as in mine it is:-

thebombsite.com/error/hal404.php ?


Stuart

In a Time of Universal Deceit
Telling the Truth is Revolutionary.

Offline

#24 2005-09-17 13:38:45

Els
Admin
From: The Netherlands
Registered: 2004-06-06
Posts: 7,458

Re: hit_logger plugins alpha v0.9.05 now available!

Yep, except mine is an article, not a file. This is what I entered: doggiez.nl/foutje/404-niet-gevonden, and I can access that url directly in the browser without a problem.

It just crossed my mind that I added an extra line in txp_log.php (like this), to remove my own hits from the logs. Could that be related?

Offline

#25 2005-09-17 13:43:44

Els
Admin
From: The Netherlands
Registered: 2004-06-06
Posts: 7,458

Re: hit_logger plugins alpha v0.9.05 now available!

Well, since I activated the plugins there are 5 hits (excluding my own) in the TXP logs, and according to the plugin, suprise surprise, none…

Offline

#26 2005-09-17 14:15:37

LeeStewart
Plugin Author
From: Boston, MA, US
Registered: 2005-07-25
Posts: 81
Website

Re: hit_logger plugins alpha v0.9.05 now available!

doggiez wrote:
What am I doing wrong???

It’s not you, there’s no reason for the plugin to behave that way.

Just to be sure I understand you – when you go to the “admin:plugins” screen you see my page, but it’s empty? It just says “No logging information recorded yet”?

Can you look in the database and see if the test_txp_log_hit table has any records in it?

When installing both plugins I experienced about the same things as NeilA did,

Ack, I’ve totally got to work that out. The system is pretty good at “self repairing” if there’s a problem, but nothing is worse than installing something and seeing a page of errors.

What version of Textpattern are you running?

It just crossed my mind that I added an extra line in txp_log.php (like this), to remove my own hits from the logs. Could that be related?

I don’t think so. You could try turning off Textpattern logging with the “admin:preferences” screen (set Logging to be “None”). This should skip all of the modified code.

By the way, if you can’t see the “extensions:logger prefs” screen with all of the options, my plugin is turned off and won’t log any hits or handle 404s. (It doesn’t sound like the problem you have since you’ve gone through the configuration parameters, just thought I’d mention it.)

[Lee]


Monkeys could have written a better post..

Offline

#27 2005-09-17 15:49:54

LeeStewart
Plugin Author
From: Boston, MA, US
Registered: 2005-07-25
Posts: 81
Website

Re: hit_logger plugins alpha v0.9.05 now available!

thebombsite wrote:
Well Lee, I installed it last night (my time) without error, except the expected one,

Just to be sure, you only installed the hit_logger and the “expected error” you get is that the hit_viewer is missing?

So what’s next then?

First off is more tags and some tweaks. I plan on making the charts and graphs look better. I want to try and detect if the visitor has JavaScript enabled, their color depth/resolution, etc. The version I’m working on tracks file downloads and I have a few other secret improvements in mind.

I’ve also got a third plugin that will work with these two. It’s “hit_configure” and is designed to perform some pretty advanced things like auto-updating of the internal tables (spiders, OS, language, etc). It’ll let you select a link and say “this is a referral spammer”, which will let you ignore hits from that domain.

Then there’s the plugin to handle archives in a way that I’ve never seen and some pretty sophisticated gallery2 integration (including in-line photos so images don’t just lie there, like these screenshots).

The coding would go faster if I hadn’t discovered some old Graham Norton episodes on-line. I only admit this because we’re friends, don’t go spreading that about. Ta.

[Lee]


Monkeys could have written a better post..

Offline

#28 2005-09-17 16:37:11

Els
Admin
From: The Netherlands
Registered: 2004-06-06
Posts: 7,458

Re: hit_logger plugins alpha v0.9.05 now available!

LeeStewart wrote:

Just to be sure I understand you – when you go to the “admin:plugins” screen you see my page, but it’s empty? It just says “No logging information recorded yet”?

Yes, but it’s the admin:logs screen. This is what I see. When I press ‘View details’ I get this. All rather empty…

Can you look in the database and see if the test_txp_log_hit table has any records in it?

All your tables are empty but for txp_log_lut and txp_log_searchqry. And btw it’s not called test_txp_log_hit but txp_log_hit.

What version of Textpattern are you running?

4.0.1 rev. 891.

You could try turning off Textpattern logging with the “admin:preferences” screen (set Logging to be “None”). This should skip all of the modified code.

Tried that, it does not make any difference.

By the way, if you can’t see the “extensions:logger prefs” screen with all of the options, my plugin is turned off and won’t log any hits or handle 404s. (It doesn’t sound like the problem you have since you’ve gone through the configuration parameters, just thought I’d mention it.)

I can see it.

Thanks for your help, Lee.

Offline

#29 2005-09-17 21:26:30

Els
Admin
From: The Netherlands
Registered: 2004-06-06
Posts: 7,458

Re: hit_logger plugins alpha v0.9.05 now available!

YES!!! Got it working!

I decided to try and install the plugins on another site and, of course, it worked as it should there. So I uninstalled the first one, reinstalled and tried to repeat exactly what I had done on the second site. Here is what I think made the difference:

First, after installing and activating hit_logger, I went to the extensions:logger prefs tab, and saw this:

Unable to configure the database, the following occurred:
Duplicate entry ’1-hit_logger_version’ for key 1

You can attempt to clean up the database and try the database configuration again.
WARNING – This will remove all previously logged information!!!
Reinstall
Seriously, this is huge. You won’t be warned again.
Clicking will remove everything.
I’d use the blink tag if I could…

The first time, as I read in NeilA’s post, I ignored this and went on with installing and activating hit_viewer.
Now however, I chose ‘Reinstall’. Then I got the warning that hit_viewer was not installed, and from there went to admin:plugins to install and activate hit_viewer. (Then in admin:logs I got the warning that hit_logger was not installed, but I chose to ignore that.)
And from then on, everything worked ;)

Sorry for taking your time and thanks again for your help, Lee. It’s a wonderful plugin!

Just one small thing: it doesn’t know Opera. <txp:hit_logger_browser /> does not display anything in Opera 8.02.

Offline

#30 2005-09-17 21:43:09

NeilA
Member
From: Blue Mountains, Australia
Registered: 2004-08-15
Posts: 316
Website

Re: hit_logger plugins alpha v0.9.05 now available!

> doggiez wrote:

The first time, as I read in NeilA’s post, I ignored this and went on with installing and activating hit_viewer.
Now however, I chose ‘Reinstall’. Then I got the warning that hit_viewer was not installed, and from there went to admin:plugins to install and activate hit_viewer. (Then in admin:logs I got the warning that hit_logger was not installed, but I chose to ignore that.)
And from then on, everything worked ;)

Yep, I think that pretty much sums up my experience the first time I installed (which was 0.9.04, I think).

Cheers


Neil – Blue Mountains, Australia

http://westserve.org
http://ministrygrounds.net.au

Offline

Board footer

Powered by FluxBB