Textpattern CMS support forum

You are not logged in. Register | Login | Help

#491 2008-06-06 05:44:54

Sheru
Member
From: Kathmandu, Nepal
Registered: 2007-05-09
Posts: 96

Re: smd_slimbox

Warm Greetings! Dear Stef, Thank you a lot for your kind help. Thanks for the CSS and htmldog tutorial. Those are great for me.

With the CSS that you suggested displays the text above the Image. If caption is shorter in length then image align to left and caption on the top right towards to image. This is OK. But problem is When caption is larger, in such time image is seen around middle because some text comes left side down the bottom that pushes the image to near middle or disorder.

But as I add margin-right and margin-left

.gallery {
  width:520px; // Or however wide one thumb + some caption text is
}
.thumb { // The thumbnail
  float:left;
  padding: 0 0 35px 0;
}
.thumb span { // The caption
  float:right;
  clear:right;
  margin-right: 30em; // When I add this, image align left and whole caption on above the image.
  margin-left: 15em;  // When I add this, Only first row of the captions shifts from left(If caption is longer) but rest of captions don't have this effect and goes to left( meaning caption start from starting of the left.)
 }

I am trying much to display. But still no success..
Sorry for bothering you..

Thank you from bottom of my heart.
Sheru

Last edited by Sheru (2008-06-06 05:54:28)

Offline

#492 2008-06-06 06:10:50

Sheru
Member
From: Kathmandu, Nepal
Registered: 2007-05-09
Posts: 96

Re: smd_slimbox

Warm Greetings From Sheru, Dear Stef, Once Again thank you so much for your great help and precious time. Can’t forget it. I think with your help, problem seems solved. It’s your great help that made possible.

.thumb span { // The caption
  float:right;
  clear:right;
  margin-left: 15em;  
  position: absolute; // This line helped to fix above problem.
 }

Once Again thank you for everything, I will come in touch with you.
Sheru

Offline

#493 2008-06-09 00:14:48

robin746
Member
From: Ireland
Registered: 2007-09-22
Posts: 113
Website

Re: smd_slimbox

I had a previous version of your great plugin installed. I uninstalled it and the library, then added back the latest version of the library. So far, so good. Then I tried to install 0.3 of the plugin and was greeted by a blank screen after clicking upload. Going back to the plugin screen there is no smd_slimbox.

Any ideas? I really need this to work again!


robin

Offline

#494 2008-06-09 00:56:52

robin746
Member
From: Ireland
Registered: 2007-09-22
Posts: 113
Website

Re: smd_slimbox

Well, I thought the issue might be that I was running textpattern version 4.0.5. Upgraded to 4.0.6 and the same thing happens. But now I have other errors related to the upgrade. :-(

(edit: other errors were related to out-of-date plugins — fixed.)

Last edited by robin746 (2008-06-09 01:31:36)


robin

Offline

#495 2008-06-09 07:51:56

Bloke
Developer
From: Leeds, UK
Registered: 2006-01-29
Posts: 8,678
Website

Re: smd_slimbox

robin746 wrote:

I tried to install 0.3 of the plugin and was greeted by a blank screen after clicking upload.

Curious, I have v0.3 of slimbox and v0.33 of the library installed here and I just uploaded them both again to test it under 4.0.6. *ponder*

It is a big plugin; have you tried the compressed version in case your hoster has just decided to limit the size of your $_POST requests or something like that?


The smd plugin menagerie — for when you need one more gribble of power from Textpattern. Bleeding-edge code available on GitHub.

Txp Builders – finely-crafted code, design and Txp

Offline

#496 2008-06-09 11:17:46

robin746
Member
From: Ireland
Registered: 2007-09-22
Posts: 113
Website

Re: smd_slimbox

Well, that is odd. I had tried the compressed code but the version linked to in the post above is somehow different than what I had! So now it installs properly.

Of course slimbox still failed ;-)

But I discovered the page header did not have the correct javascript links. Then I saw in the change log where the include file is no longer used. A quick copy’n‘paste of the javascript includes and I’m off and running.

Next I get to use the parameters to build the look I’m after. I want to extract a list of image IDs from the current article and display the first one on the page (thumbnail). When this is opened in slimbox all the images should be accessed through prev/next navigation. This is what I have:

<txp:asy_wondertag>
<txp:smd_slimbox thumbsize="270, 200" sort="fixed" limit="1" imageid="<txp:jk_get_article_image/>"/>
</txp:asy_wondertag>

This results in something interesting — I can use “prev” and “next” to step through the thumbnails themselves. Wasn’t expecting that but it’s cool!

However I cannot step through the opened slimbox images. How do I do that?

(Please note I cannot use Image Categories for any of my manipulation as the site users have no way to manage these.)


robin

Offline

#497 2008-06-09 11:49:13

Bloke
Developer
From: Leeds, UK
Registered: 2006-01-29
Posts: 8,678
Website

Re: smd_slimbox

robin746 wrote:

I cannot step through the opened slimbox images. How do I do that?

My guess is that since there’s only one image per page (i.e. per article, courtesy of the limit attribute) you can only “step through” one image. Slimbox relies on there being more than one image with a rel= attribute on the page.

Sounds like you need a way of only showing one thumb to “launch” the lightbox effect, essentially hiding the other pictures. With slimbox you can only do this by cheating. Put two calls to identical slimbox tags on the page but surround the 2nd one with a div (or use wraptag/class) that you set via CSS to display: none;

The way I hoped to make slimbox work in v3 never materialised because smd_gallery came along and blew it out of the water. With smd_gallery, the process is trivial since it has a thumblimit attribute to only show one thumb and the {object} replacement that understands this. In fact, there’s even an example in the smd-gallery help to do exactly that.

btw, does the jk_get_article_image (where is this plugin available? Can’t find mention of it anywhere) just retrieve the contenst of the current article image? If so, you could use the built-in feature of slimbox: imageid="?article_image"


The smd plugin menagerie — for when you need one more gribble of power from Textpattern. Bleeding-edge code available on GitHub.

Txp Builders – finely-crafted code, design and Txp

Offline

#498 2008-06-09 13:17:40

robin746
Member
From: Ireland
Registered: 2007-09-22
Posts: 113
Website

Re: smd_slimbox

Bloke wrote:

btw, does the jk_get_article_image (where is this plugin available? Can’t find mention of it anywhere) just retrieve the contenst of the current article image? If so, you could use the built-in feature of slimbox: imageid="?article_image"

Actually, I think I wrote this function, maybe from some code I got off this forum. Since I couldn’t get my own plugin to work, I just stuck the code in someone else’s. Sorry for the confusion! Even I had forgotten about this… what happens when you return to code after 6 mo. away.

I will check out this gallery plugin of which you speak.

BTW, thanks for your timely help and your great coding work.


robin

Offline

#499 2008-06-09 13:40:08

robin746
Member
From: Ireland
Registered: 2007-09-22
Posts: 113
Website

Re: smd_slimbox

Following your advice I reduced my code to:

<txp:upm_if_article_image>
<txp:smd_slimbox thumbsize=“270, 200” sort=“fixed” limit=“1” imageid=”?article_image”/>
</txp:upm_if_article_image>

Although I specify fixed sorting, it doesn’t seem to work. In the article the attached images are specified as 70, 61, 62. But the thumbnails show up in numeric order: 61, 62, 70. Am I missing something?


robin

Offline

#500 2008-06-09 13:47:32

robin746
Member
From: Ireland
Registered: 2007-09-22
Posts: 113
Website

Re: smd_slimbox

Bloke wrote:

The way I hoped to make slimbox work in v3 never materialised because smd_gallery came along and blew it out of the water.

OK, now that plugin I cannot install because it gives me a blank page afterwards. Just like what was happening with smd_slimbox at first! Arg!

Guess I need to go to the other thread and debug this.


robin

Offline

Board footer

Powered by FluxBB