Textpattern CMS support forum
You are not logged in. Register | Login | Help
- Topics: Active | Unanswered
Pages: 1
[sp-rs] integracija textpatterna?
pozdrav…
isprobao sam gomilu cms i news sistema i dva koja definitivno odskacu od vecine su pureEdit i textpattern. Uglavnom sam do sada za sajtove koristio neki svoj diy-cms, jer klijenti nisu imali neke vece zahteve po tom pitanju. Medjutim, trenutno radim na sajtu svoje organizacije i zelim ga odraditi “kako treba”. Dolazim iz neke “likovne” price, pa mi je dizajn na prvom mestu i voleo bih da txtpattern integrisem u svoj predefinisani website.
Zanima me da li postoje neki tagovi putem kojih se to jednostavno moze odraditi, kako se ne bih mucio sa php programiranjem. Npr. forum SMF vam daje mogucnos da putem recimo taga “ssi_todaysCalendar();” ili “ssi_quickSearch();” izbacite na svoju stranicu samo smfCallendar ili smfSearch engine. Postoji li nesto slicno u textpatternu?
#2 2008-03-26 20:10:21
- shi
- Member
- Registered: 2005-12-09
Re: [sp-rs] integracija textpatterna?
Poz,
Pa postoji nešto slično u obliku txp tagova i obliku plugin-a.. Na primer <txp:search /> ili <txp:neki_plugin />.
Pogledaj: http://textpattern.org/
Inače, Textpattern je dosta fleksibilan po pitanju prilagođavanja dizajnu. Ne uslovljava te gotovo ni sa čim… Što se tiče php programiranja, računaj da će ga biti baš retko, osim ako sajt nije baš kompleksan. U tom slučaju je najbolje napisati Textpattern plugin ako već ne možeš da iskoristiš ni jedan od napisanih.
pokonik, sta zelis da izbacis?
Nisam te razumeo najbolje…
“… they were enterprising voyages…” – Mr. Spock ( from Spock vs. Q )
sirNemanjapro wrote:
pokonik, sta zelis da izbacis?
Nisam te razumeo najbolje…
interesovalo me je da iskoristim odredjene resurse txtpatterna kao sto je npr. search i ubacim ih u website koji sam sam dizajnirao, kako se ne bih njakao sa temama i template-ima…ne znam kako vama, ali ja se osecam pomalo ograniceno redizajnirajuci neki template…
U svakom slucaju, SHI me je uputio/la na pravi put! Tnx shi!
Pozdrav svima ovde – evo da se javim i ja i da malo ozivim ovaj “nas” deo foruma, inace postujem (pitanja ;-) ) iskljucivo na nemackom.
@pogonik
Imam osecaj, da nezelis svoju xhtml – odradjenu stranicu sa celom strukturom da ubacujes u TXP – kada procitam tvoj post, ali moraces, ako zelis da koristis pretragu!
Pocetku ces, kako se kod nas kaze, da izjedes J**a svoja – izvini na izrazu ali je tako – medjutim s’vremenom ces sigurno da se sprijateljis sa TXPom!
Na zalost je ovaj forum za razliku od nasih DZ & DevProT.. poprilicno “mrtav”, govorim o nemackom delu na primer, ali uvek moras malo da isprovociras ljude ;-) da bi ti pomogli!
Ako krenes da radis sa TXPom, dobro razmisli kako ti izgleda struktura sajta.
Koliko imas stranica i podstranica – mislim na koliko nivoa (normalno neides vise od 3)!
U slucaju da neides vise od dva nivoa nise radices sa SECTIONS & FORMS ali ako zelis jos nize, moraces u SEKCIJAMA za tvoje ARTICLE da koristis i CATEGORIES…
TXP je i u pocetku stvaran za Blogere (kako mi se cini) ali sa vremenom na vreme se sve vise razvio u ozbiljan CMS sa kojim mozes da realizujes gotovo sve projekte!
U slucaju da govoris nemacki poseti KBBU
Inace i sam vidis u desnom cosku ovog foruma – TXP Network Links..
Sto se tice DZ i DPT tamo su uvek jedni te isti ljudi, mahom mazohisti kada se radi o novajlijama. Ima naravno izuzetaka, da ih ne imenujem, znaju koji su.
Mada su te zajednice velike, ni jedna nije usmerena usko za TXP, sto je ovde velika prednost.
Bilo bi izuzetno korisno da mozemo na ‘nasem’ jeziku da se izjadamo jedni drugima. :D
“… they were enterprising voyages…” – Mr. Spock ( from Spock vs. Q )
Pages: 1