Go to main content

Textpattern CMS support forum

You are not logged in. Register | Login | Help

1. Index
  2. » Archives
  3. » [pl-pl] mapa ZG

#1 2007-02-08 22:28:15

saszownik
Member
Registered: 2007-01-23

[pl-pl] mapa ZG

Witam,
Mam taki http://www.mapa-zielona-gora.info

Na poczatku wszystko było ok, ale już zauważyłem, że jest do d..py. Pozbylem się kategorii(bo ich nieznam i nie lubie), ale teraz chyba by mi się przydały z jakimś pluginem, oczywiście nie wiem jakim :) Do rzeczy.

Obok mapy sa ajaxowe linki. cos na wzor kategorii. Jednak zauważam, ze wpisów przyrasta i wkońcu skończy mi sie miejsce obok mapy dlatego planuje grupowanie tych kategorii np. Sport a w nim (obiekty sportowe, sklepy sportowe itd…) i rozwijanie przy pomocy js pod menu. jakbyście się do tego zabrali. dodam, ze pózniej planuje rozszerzyc serwis i dodawac jakies imprezy i wydarzenia dla tego obiektu. Wypaliłem sie troche a chce szybko rozwiazac ten problem bo im wiecej danych tym więcej zabawy przy zmianach na bazie. Dziś juz tego nie zrobię ale jutro po pracy bede chciał zaczac. Chyba TXP ne bardzo do tego pasuje :(

#2 2007-02-11 10:40:31

empiryk
Member
From: Andrychów/Kraków [Poland]
Website

Re: [pl-pl] mapa ZG

saszownik wrote:

Obok mapy sa ajaxowe linki. cos na wzor kategorii. Jednak zauważam, ze wpisów przyrasta i wkońcu skończy mi sie miejsce obok mapy dlatego planuje grupowanie tych kategorii np. Sport a w nim (obiekty sportowe, sklepy sportowe itd…) i rozwijanie przy pomocy js pod menu. jakbyście się do tego zabrali.

Nie rozumiem pytania: jakbyście się do tego zabrali … Uruchamiasz kategorie i w nich grupujesz kontretne wpisy dotyczące sportu, gastronomii, motoryzacji etc.
Czy coś tu jest skomplikowanego?
No chyba, że tobie nie tyle chodzi o podział treści – które będą przyrastać – ale tobie chodzi o menu z prawej strony… i tylko o to. No, ale przecież do menu nie warto pchać linków do konkretnych artykułów, skoro ma ich przybywać – a miejsce w menu jest fizycznie ograniczone.

[ I apologize for my poor english ]

#3 2007-02-11 11:00:08

saszownik
Member

Rzeczywiście, posta pisałem późną porą i jest “troszeczkę” :) niezrozumiały – tym bardziej, ze na stronie od tej pory sporo się zmieniło. Kategorie już dodałem po prawej stronie wykorzystują wow_menu. Jednak największy problem będę miał z linkami obok mapy, które niedługo się skończą i zaczną rozpychac linki pod mapą :( ale byc może jakoś sobie z tym poradzę ;).

Korzystają z okazji mam krótkie pytanko:
Jesli jestem np w Dodaj lokal to jak mogę zaznaczyc w gornym menu(sekcje) ten element jako zaznaczony? chodzi mi o jakas mozliwosc w txp(np. ustawienie jakies klasy dla elementu sekcji) bo w js, html i css to wiem :)

#4 2007-02-11 13:10:46

empiryk
Member
From: Andrychów/Kraków [Poland]
Website

saszownik wrote:

Jednak największy problem będę miał z linkami obok mapy, które niedługo się skończą i zaczną rozpychac linki pod mapą :( ale byc może jakoś sobie z tym poradzę ;).

Daj je pod lub ponad mapą. Położenie ich obok mapy, to nie całkiem trafiona lokalizacja.

[ I apologize for my poor english ]

1. Index
  2. » Archives
  3. » [pl-pl] mapa ZG

Board footer