Textpattern CMS support forum
You are not logged in. Register | Login | Help
- Topics: Active | Unanswered
Pages: 1
[pl-pl] forma - single
Jak w temacie – cóż robi owa forma?
[ I apologize for my poor english ]
Re: [pl-pl] forma - single
U mnie odpowiada za wyświetlania formularza kontaktowego. Oczywiście musiałem stworzyć dokument w którym napisałem kilka słów widocznych na górze strony.
@<div class=“entry”>
<h2 class=“singletitle”><txp:title /></h2>
<div class=“entrybody”>
<txp:body />
</div> <!— close entrybody —>
<txp:if_section name=“contact”>
<br />
<h2 class=“entrytitle”>Formularz kontaktowy:</h2>
<txp:output_form form=“email” />
</txp:if_section>
</div> <!— close entry —>@
Tak to wygląda u mnie.
Wyświtla wpis w zatytułowany contact oraz formularz kontaktowy.
Last edited by walth (2007-01-24 16:57:02)
#3 2007-01-24 17:47:47
- delu
- Member
- From: Katowice, Poland
- Registered: 2005-08-03
Forma ‘single’ to jedna z predefiniowanych form przez twórców TXP. Myślę, że w zamierzeniach autorów miała to być forma do wyświetlania lekkich wersji artykułów albo pojedyńczych artykułów – tak jak napisał walth (jest ona znacznie mniejsza i uboższa w treść niż forma ‘default’).
W każdym razie, nikt nie wymaga używania tej formy. Szczerze mówiąc, można ją spokojnie usunąć i stworzyć nową, lepiej dostosowaną do naszych wymagań i nazwaną bardziej przyjaźnie. Ale to pozostawiam już w gestii autora witryny…
delu wrote:
bq. Forma ‘single’ to jedna z predefiniowanych form przez twórców TXP. Myślę, że w zamierzeniach autorów miała to być forma do wyświetlania lekkich wersji artykułów albo pojedyńczych artykułów – tak jak napisał walth (jest ona znacznie mniejsza i uboższa w treść niż forma ‘default’).
—————————
Dobrze. Mam u siebie instalację bieżącej wersji stabilnej – 4.0.4 – więc pytanie: jakie jeszcze z form, które tam widzę mają podobny /nadmiarowy/ status?
Obecnie widzę u siebie:
comments_display
lofi
search_results
comments
comment_form
popup_comments
files
Links
noted
plainlinks
Last edited by empiryk (2007-01-25 08:10:00)
[ I apologize for my poor english ]
#5 2007-01-25 11:41:39
- delu
- Member
- From: Katowice, Poland
- Registered: 2005-08-03
“Nadmiarowe” są wszsytkie te formy, których nie da się usunąć – nie mają checkboxa obok swojej nazwy.
Jednak niektóre formy, pomimo że można je usunąć, są czasem niezbędne. Przykładem może być search_results, która jest niezbędna jeśli dajesz użytkownikom strony możliwość wyszukiwania.
Dodam jeszcze na koniec, że w liście form, którą dodałeś do swojego postu, brakuje niektórych niezbędnych form – ot, choćby default…:)
Pages: 1