Go to main content

Textpattern CMS support forum

You are not logged in. Register | Login | Help

#25 2011-07-13 18:46:30

ploinkr
Member
From: Montreal
Registered: 2007-12-06
Posts: 83

Re: Feedback for the Textpattern 4.4.1 release

colak, thanks for your reply.
I just found the culprit: for some reason, mediatemple changed my PHP version from 5 to 4!
All is well now :-)
Thanks again,
B.

Offline

#26 2011-07-17 11:46:49

Dimitri
Member
From: Johannesburg
Registered: 2010-10-31
Posts: 129

Re: Feedback for the Textpattern 4.4.1 release

Hi All.

I made an interesting find.

The reason why glz_custom_field wasnt working because it failed to write to the database. So I made new table and fields. It works all fine.

Th interesting thing is I found that anything is new written to the database such as plugins, etc. The collation for the table automatically becomes latin1_swedish.ci

I have no knowledge in mySQL, mostly what I did was guesswork.

I am also having that problem with glz and collation in 4.4.0

My version
osx 10.6.8
Mysql 5.5.9
php 5.2.17 (I also have 5.3.5, but i dont use it)
MAMP 1.9.5

Like I said, I have no knowledge in mySQL, I dont know if this is serious issue or not


<txp:way_too_cool />

Offline

#27 2011-07-17 12:13:50

Gocom
Plugin Author
From: Helsinki, Finland
Registered: 2006-07-14
Posts: 4,533
Website

Re: Feedback for the Textpattern 4.4.1 release

Dimitri wrote:

Th interesting thing is I found that anything is new written to the database such as plugins, etc. The collation for the table automatically becomes latin1_swedish.ci

That’s likely because of the default collation for the database is set latin1 with Swedish localization. If the plugin doesn’t define charset for the table created the default (or parent) collation is used. When using Textpattern the default collation for the database should be set as UTF-8.

Not all plugin’s define the default charset when creating tables, as doing so may need some configuration checks if the dev wants to support decade old MySQL versions.

Like I said, I have no knowledge in mySQL, I dont know if this is serious issue or not

Apart from the fact that it can screw sorting and searching, no not that much. You can probably safely alter the existing tables to UTF-8 and then change the database defaults too. If you are using phpMyAdmin (or other MySQL manager script) you should be able to do it with Operations interface (in phpMyadmin open set table, select Operations from the tab menu).

Offline

#28 2011-07-17 12:55:10

Dimitri
Member
From: Johannesburg
Registered: 2010-10-31
Posts: 129

Re: Feedback for the Textpattern 4.4.1 release

Thanx it helped me out.

One more question. Which storage engine should I use? I have a combination of MyISAM and InnoDB.

Which one is preferred?


<txp:way_too_cool />

Offline

#29 2011-07-17 13:42:37

ruud
Developer emeritus
From: a galaxy far far away
Registered: 2006-06-04
Posts: 5,068
Website

Re: Feedback for the Textpattern 4.4.1 release

^^ If you have to ask that question, use MyISAM ;)

Offline

#30 2011-07-19 12:54:14

wornout
Member
From: Italy
Registered: 2009-01-20
Posts: 256
Website

Re: Feedback for the Textpattern 4.4.1 release

red_bot plugins seems not work!
bot_write_tab_customize and bot_admin_tooltips!

Offline

#31 2011-07-20 02:28:41

chrisgallaway
New Member
Registered: 2011-07-20
Posts: 1

Re: Feedback for the Textpattern 4.4.1 release

I upgraded to 4.4.1 and am having lots of problems. My tab for “SECTIONS” has completely disappeared from the back end. I had a listing of sections on my front page, and that list is gone too, but the sections have been kept for each of the articles.

Also, when I am writing a new article and I click on “advanced options” or any of the places I used to expand nothing happens. It lets me post the articles, but none of the sections expand. This same problem happens to me on the other admin tabs as well. My diagnostic only tells me that I have a log file that is crashed (has said it in the old version too).

Offline

#32 2011-07-20 12:54:50

ruud
Developer emeritus
From: a galaxy far far away
Registered: 2006-06-04
Posts: 5,068
Website

Re: Feedback for the Textpattern 4.4.1 release

^^ Try clearing your browser cache.

Offline

#33 2011-07-21 23:07:16

frickinmuck
Member
Registered: 2008-05-01
Posts: 111

Re: Feedback for the Textpattern 4.4.1 release

wornout wrote:

red_bot plugins seems not work!
bot_write_tab_customize and bot_admin_tooltips!

I’m using them on a few 4.4.1 sites, and they’re working beautifully for me.


The AI does not hate you, nor does it love you, but you are made out of atoms which it can use for something else.

Offline

#34 2011-08-05 05:28:15

jpdupont
Member
From: Virton (BE)
Registered: 2004-10-01
Posts: 752
Website

Re: Feedback for the Textpattern 4.4.1 release

Since yesterday in the night, impossible to download Textpattern.

Offline

#35 2011-08-05 05:35:29

Gocom
Plugin Author
From: Helsinki, Finland
Registered: 2006-07-14
Posts: 4,533
Website

Re: Feedback for the Textpattern 4.4.1 release

jpdupont wrote:

Since yesterday in the night, impossible to download Textpattern.

Thank you for bringing the issue up :) Until fixed, here are the direct links to the files bypassing the downloader:

  • textpattern-4.4.1.tar.gz
  • textpattern-4.4.1.zip

And of course the releases can be found from the SVN too.

Edit. As the issue is now fixed, I’ve removed the direct link to prevent further screwing download stats and other jazz.

Last edited by Gocom (2011-08-05 08:09:23)

Offline

#36 2011-08-05 06:42:13

ruud
Developer emeritus
From: a galaxy far far away
Registered: 2006-06-04
Posts: 5,068
Website

Re: Feedback for the Textpattern 4.4.1 release

^^ working on it. Website was migrated so someone has to fix the paths in the advanced preferences on textpattern.com and rpc.textpattern.com. I’ll try to do it here (at work at the moment), but if someone can do it quicker, go ahead ;)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB