You are not logged in.
Pages: 1
<a href=“http://textpattern.ivorius.com/” title=“textpattern v češtině”>textpattern česky</a> a s integrovaným Texy!!
Na stránkách také naleznete rady a návody na zprovoznění textpatternu, jeho správu a možnosti doplňků.
Last edited by ivorius (2005-08-19 05:57:40)
Project: Textpattern with Texy
Job: Webdesign
Upozornění pro případné zájemce: Textpattern má kompletní češtinu už v základním balíku, takže když si jej stáhnete z textpattern.com, hned první obrazovka instalace vám dá na výběr češtinu. Takže výše uvedený odkaz má pro vás smysl pouze pokud z jakéhokoliv důvodu preferujete alternativní Texy oproti standardnímu Textile.
Who’s gonna textdrive you home tonight?
S txp teprve začínám, opravte mě, pokud se pletu.
> Textpattern má kompletní češtinu už v základním balíku
>
Rozhraní je česky, ale rozhodně není systém “dokonale český”. Chybí rozsáhlá část nápovědy (škoda, že se v takovém případě nezobrazuje ani anglická), na výběr není žádné použitelné datum, převod na pěkná URL má mušky…
> Takže výše uvedený odkaz má pro vás smysl pouze pokud z jakéhokoliv důvodu preferujete alternativní Texy oproti standardnímu Textile.
>
Velká výhoda Texy! je ve snaze dodržovat českou typografii (např. uvozovky, nepovoluje zalomení řádků za jednopísmennými předložkami). Nevýhoda v tom, že není pro úplně každé použití zdarma (nebo třeba v tom, že má pouze relativní titulky).
Díky všem, kteří pomáhají txp vylepšit. Když ivorius tak pěkně propaguje Textpattern česky, určitě se máme na co těšit.
Nápověda už tak z poloviny česky je, prostě jenom z nedostatku času jsem ji nedodělal, ale dneska v noci snad bude celá. Českých formátů data je pomálu, to je pravda, alespoň jsou v pořádku korektní česká data (“14. srpna 2005” a “14. srpna 2005, 17:21”), ale uznávám, že by tu měl být i korektní číselný formát (“14. 8. 2005” a “14. 8.”). No ale pokud je už někdo ochotný hackovat kód kvůli Texy, tak si může dovolit přidat i vlastní formát data.
Převod češtiny na URL fungoval bez problémů, to musí být nějaká změna na poslední chvíli. Co se týče Textile a některých problémů s typografickými konvencemi, to je prostě dáno tím, že Textpattern a Textile jsou dvě samostatná díla téhož autora, a vývoj Textile musel ustoupit tomu, aby se konečně dostala ven první ostrá systému Textpattern. Myslím, že v budoucnu Textile prodělá řadu změn, protože zmíněné problémy nejsou samozřejmě výsadou češtiny (koneckonců velká část našich typografických konvencí je “německá”).
Who’s gonna textdrive you home tonight?
Ano souhlasím.Čeština pro txp je volně ke stažení na webu textpattern. Já jsem pouze zakomponoval Texy a přidal zmíněnou češtinu rovnou do našeho balíčku. Jestli jsem uvedl někoho v omyl, že jsem autorem češtiny, tak se omlouvám. Vypadá to, že autorem češtiny je mamash, bohužel se mi to nepodařilo nikde zjistit.
Last edited by ivorius (2005-08-19 05:56:50)
Project: Textpattern with Texy
Job: Webdesign
Zprovoznil jsem Textpattern na těchto stránkách www.ovsem.net
Běží na poslední verzi TXP, tedy verzi 4.0 a musím říct, že je to super věc. TXP provozuji již od verze RC1 a jsem stále více spokojen, i když je často problém s pluginy, které fakčily ve starších verzí, ale již ne v těch novějších. Často tak musím dost pluginy sám přepisovat, alespoň tomu čím dál tím více rozumím. Takže navštivte stránky www.ovsem.net a uvidíte práci TXP v praxi :-)
Jiří Melčák
Last edited by beztak (2005-08-23 19:01:04)
Job: www.web-art.cz | E-zin: www.ovsem.net
Projects: Czech free fonts | Profi CSS | jQuery, icons | Plugo – tvorba eshopu | Mutant & Voodoo Dolls | Facebook ecommerce app
Hezký den všem,
strávil jsem léto prací na Textpatternu, a vedlejším efektem jsou upravené řetězce pro Textpattern a několik pluginů. Pokud by někoho zajímaly, vyvěsil jsem je na svém webu. Lokalizace txp se od Mamashovy oficiální liší jen v pár detailech, ale třeba používá “značka” pro “tag” (místo “příkaz”).
Jen je třeba říct, že mám některé ty pluginy upravené a tak řetězce nemusí 100% fungovat pro jejich “oficiální” verze.
Přemek
Kdybyste někdo potřebovali, na mém webu je k mání česká lokalizace TinyMCE pluginu pro vkládání obrázků do hak_tinymce textpattern pluginu.
Přemek
BTW, moc provozu tady v tom fóru není…
“So, where is the patch?”
((former nick pbrada))
Výše uvedený link na českou lokalizaci txpimage je nefunkční, nyní je ke stažení na této adrese.
Přeložil jsem si také dva pluginy pro upload obrázků:
– lam-image-uploader pro upload obrázků přímo z write tab – česká verze
a fpx-image-import pro hromadný upload obrázků – česká verze
Last edited by mikulas (2012-03-15 15:33:31)
Děkuji za linky na uložto fungují dobře.
Pages: 1