Textpattern Forum

You are not logged in. Register | Login | Help

#31 2007-03-24 18:59:41

simplexity
New Member
Registered: 2007-03-24
Posts: 1

Re: aro_slideshow v2

We installed it here and I’m really happy with it, but wanted to see if we could “push it” by making the slideshow-window resize to the screen size. For example, its currently set to “height: 332, width: 750” which is a safe size for most visitors. But it would be awesome if the slideshow-window could be taller and/or wider to fill the browser-window better. Since images can be resized, maybe it could also scale appropriately. Any tips on how to do this with current slideshow script or mods would be appreciated, but it may be that it can’t do this out of the box. By the way, this site will be moved over to the main website when we’re ready, which is here

Offline

#32 2007-03-26 14:53:32

rloaderro
Plugin Author
From: Costa Rica
Registered: 2006-01-05
Posts: 190
Website

Re: aro_slideshow v2

simplexity wrote:

We installed it here and I’m really happy with it, but wanted to see if we could “push it” by making the slideshow-window resize to the screen size. For example, its currently set to “height: 332, width: 750” which is a safe size for most visitors. But it would be awesome if the slideshow-window could be taller and/or wider to fill the browser-window better.

I guess you would need to decide if you wanted to resize the slideshow based on the user’s screen size or browser size? For example, if their monitor was set to 1024 × 768, but their browser was open in a window < 800 × 600 what size should the slideshow be? I’m not going to have a chance to give you a complete and tested solution, but I can tell you how to do this using the slideshow’s callback feature – assuming that you can figure out what size the slideshow needs to be (here’s some info about checking the user’s screen or browser – for which mootools also has a window module – although it is not compiled in the version of mootools.js available from the slideshow site).

Anyway, say you have a javascript function to return the desired width called myWidth(); and another to return the desired height myHeight();. Your textpattern call, using callback, could be this:

<txp:aro_slideshow type="pan" resize="false" imageid="1, 2, 3" height="332" width="750" callback="myShow.props.width = myWidth(); myShow.props.height = myHeight(); myShow.start();" />

Which, hopefully, would re-assign your default height and width variables and restart the show when the window loads. Just make sure that you aren’t hard-coding or overriding the height and width in the CSS for the show. Actually I will be curious if this works – let us know!! :D


Travel Atlas * Org | Start Somewhere

Offline

#33 2007-03-26 15:55:18

mrdale
Moderator
From: Walla Walla
Registered: 2004-11-19
Posts: 2,056
Website

Re: aro_slideshow v2

>rloaderro

I know I should behave myslef and wait for the next update, but in the interum, could you tell me how to hack this plugin to allow both alt-text and caption at the same time?

Thanks again…

Last edited by mrdale (2007-03-26 15:55:50)

Offline

#34 2007-03-26 16:13:21

rloaderro
Plugin Author
From: Costa Rica
Registered: 2006-01-05
Posts: 190
Website

Re: aro_slideshow v2

mrdale wrote:

>I know I should behave myslef and wait for the next update, but in the interum, could you tell me how to hack this plugin to allow both alt-text and caption at the same time?

In the plugin, find the 2 lines at the bottom that look like this:

if ($show == 'alt') $captions[] = '"'.$row['alt'].'"';
elseif ($show == 'caption') $captions[] = '"'.$row['caption'].'"';

Replace with 1 line:

if (!empty($show)) { $captions[] = '"'.str_replace('"', '&quot;', str_replace('%caption%', $row['caption'], str_replace('%alt%', $row['alt'], $show))).'"'; }

Then instead of using show="alt" or show="caption" you can use show="<strong>%alt%</strong><br />%caption%" which will replace any instance of %alt% with the alt text and %caption% with the caption text, formatted within the HTML you specify (remember that the caption already appears within a <p> tag). Anyway, that is taken right out the of the next version, so if you use this hack it will be future-compatible with v2.0.2 when it is released. Good luck!

Last edited by rloaderro (2007-03-26 16:14:02)


Travel Atlas * Org | Start Somewhere

Offline

#35 2007-03-26 16:16:43

mrdale
Moderator
From: Walla Walla
Registered: 2004-11-19
Posts: 2,056
Website

Re: aro_slideshow v2

wow, that was fast… Thanks.

Offline

#36 2007-03-31 05:43:34

dobidolots
New Member
Registered: 2006-06-21
Posts: 4

Re: aro_slideshow v2

Aeron, would there be a way to allow visitors to pause a slideshow? I looked through all the current features and find methods to select individual images from thumbs or to move forward or backward with arrows, but no pause button. Did I miss it or is it simply ‘out-of-scope’ for this version?

Offline

#37 2007-04-02 17:56:31

rloaderro
Plugin Author
From: Costa Rica
Registered: 2006-01-05
Posts: 190
Website

Re: aro_slideshow v2

dobidolots wrote:

Aeron, would there be a way to allow visitors to pause a slideshow? I looked through all the current features and find methods to select individual images from thumbs or to move forward or backward with arrows, but no pause button. Did I miss it or is it simply ‘out-of-scope’ for this version?

I think that’s something I have contemplated for the next update. I’m a bit busy right now, but I will try to post the update and other stuff I’m working on this month.


Travel Atlas * Org | Start Somewhere

Offline

#38 2007-04-06 13:49:30

burn
New Member
Registered: 2007-04-06
Posts: 2

Re: aro_slideshow v2

Hello guys,

I found the script not only amazing but also very easy to implement, it’s been a blast. The only one feature I’m missing for it is a “links” array to get along with images and captions.. I really need the single pictures to be linkable. Can someone help me figure it out? I tried to read through the source but I’m too green in JS classes to be able to understand and modify.

Any help appreciated! Thanks already for the great work!

Luca

Offline

#39 2007-04-09 21:52:06

rloaderro
Plugin Author
From: Costa Rica
Registered: 2006-01-05
Posts: 190
Website

Re: aro_slideshow v2

burn wrote:

I found the script not only amazing but also very easy to implement, it’s been a blast. The only one feature I’m missing for it is a “links” array to get along with images and captions.. I really need the single pictures to be linkable. Can someone help me figure it out? I tried to read through the source but I’m too green in JS classes to be able to understand and modify.

This would be slightly tricky if you weren’t pretty adept at both JS and PHP – at least in order for this to work with the TXP plugin as well. I will add something for this in the next version, but as things are going with work this will probably be a few weeks…


Travel Atlas * Org | Start Somewhere

Offline

#40 2007-04-11 17:57:02

burn
New Member
Registered: 2007-04-06
Posts: 2

Re: aro_slideshow v2

I’ll be happily waiting, I’m definitely not good enough with JS to change your class. I’ll keep checking for the update every once and a while :)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB