Textpattern Forum

You are not logged in. Register | Login | Help

#1 2006-10-20 03:38:39

wordgasm
Member
Registered: 2006-05-17
Posts: 71

[textile] on apostrophes and dotdotdot

I have a simple question: where can i edit the “quotation marks” and ‘apostrophes’ and “…the dotdotdot…” in the textpattern folder so they’d appear raw like plaintext? thakyou!:D

Last edited by wordgasm (2006-10-20 04:08:53)


It takes a heap of sense to write good nonsense. – Mark Twain

Offline

#2 2006-10-20 04:41:52

variaas
Plugin Author
From: Chicago
Registered: 2005-01-16
Posts: 402
Website

Re: [textile] on apostrophes and dotdotdot

Can we get a little more clarification? Are you wanting to disable Textile completely, or just those three specifics markings?

Offline

#3 2006-10-20 05:58:48

wordgasm
Member
Registered: 2006-05-17
Posts: 71

Re: [textile] on apostrophes and dotdotdot

just the three – the quotation marks, apostrophes, and ellipses. I tried to edit classtextile.php from the lib folder, followed my common sense and simply erased the lines that does the replacement to these three, but nothing happened. T_T


It takes a heap of sense to write good nonsense. – Mark Twain

Offline

#4 2006-10-20 07:35:23

ruud
Developer emeritus
From: a galaxy far far away
Registered: 2006-06-04
Posts: 4,544
Website

Re: [textile] on apostrophes and dotdotdot

After editing classTextile.php, you have to save the articles again (the conversion of text using textile in articles happens only upon saving the article).

Offline

#5 2006-10-20 08:13:29

wordgasm
Member
Registered: 2006-05-17
Posts: 71

Re: [textile] on apostrophes and dotdotdot

mmmmkay. so everything I just asked is pointless since I have about 400 articles. Thanks anyway. :)


It takes a heap of sense to write good nonsense. – Mark Twain

Offline

#6 2006-10-20 14:45:38

colak
Admin
From: Cyprus
Registered: 2004-11-20
Posts: 4,988
Website

Re: [textile] on apostrophes and dotdotdot

you might be able to find and replace all via mysql. A programmer is needed here to let us know if the link I’m posting is ok to use for what you need.

Last edited by colak (2006-10-20 14:46:32)


Yiannis
——————————
neme.org | neme-imca.org | hblack.net | LABS

Offline

#7 2006-10-20 23:52:51

wordgasm
Member
Registered: 2006-05-17
Posts: 71

Re: [textile] on apostrophes and dotdotdot

I’m sorry but I don’t understand a programmer’s language. ekk. but if you would provide some guidelines that would be great. :)


It takes a heap of sense to write good nonsense. – Mark Twain

Offline

#8 2006-10-21 07:20:06

colak
Admin
From: Cyprus
Registered: 2004-11-20
Posts: 4,988
Website

Re: [textile] on apostrophes and dotdotdot

As I said I am not a programmer so one is needed to confirm… The way I understand the script and how it could be used in txp is:

update [textpattern] set [body] = replace([body],'[“]','["]');

Note
do not execute the script before a plugin or a txp developer here confirms that it is ok

Last edited by colak (2006-10-23 16:22:03)


Yiannis
——————————
neme.org | neme-imca.org | hblack.net | LABS

Offline

#9 2006-10-21 08:00:48

Mary
Sock Enthusiast
From: Canada
Registered: 2004-06-27
Posts: 6,235

Re: [textile] on apostrophes and dotdotdot

Not quite right, but close.

UPDATE textpattern SET Body_html = REPLACE(Body_html, '“', '"');
UPDATE textpattern SET Body_html = REPLACE(Body_html, '”', '"');
UPDATE textpattern SET Body_html = REPLACE(Body_html, '…', '...');

Just open up phpMyAdmin and run those (“SQL”) on your Textpattern database.


My email address has changed recently. If you need to contact me, use the forum contact form.

Offline

#10 2006-12-01 01:31:30

jgdobbins
New Member
Registered: 2006-03-01
Posts: 5

Re: [textile] on apostrophes and dotdotdot

"N4m Design & Immersive Imaging":javascript:FullScreen('http://www.n4mdesign.com/');
is turning into this on the resulting browser page:
N4m Design & Immersive Imaging');

The link doesn’t work. The highlight is there but but does not launch a new window and the corresponding page.
My service provider tells me it is not their doing (wrong character set) but something happening in the TextPattern script as it gets interpreted into html and writes the page. The offending character is apparently the apostrophe.

How can I fix this? Thanks,
John Dobbins
www.n4mdesign.com

(Edit: updated to display code properly. -Mary)

Last edited by Mary (2006-12-01 05:08:58)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB