Textpattern Forum

You are not logged in. Register | Login | Help

#1 2012-12-18 16:51:21

sgw
Member
Registered: 2012-12-18
Posts: 5

Upgrade 4.0.6 -> 4.5.4 - no more "publish" button

Hello, fellow txp-users,

I registered here right now as it seems a better way to solve my current problem than twittering around short bursts of information ;-) @textpattern recommended to do so …

My problem:

I recently upgraded my old and rather unmaintained website from textpattern 4.0.6 to 4.5.4.
This also meant to upgrade the MLP-stuff, I followed this guide:

http://txpforge.org/projects/mlp/wiki/MLP_Upgrade_Instructions

Now I have it running fine so far, the site is displayed correctly (I only have one small cosmetic issue, afaik) in both languages.

The diagnostics run through fine, they only mention the txplib_db.php changed by MLP.

Now to the actual problem:

With MLP enabled OR disabled, if I open an existing article/rendition of a page, I don’t get a button to save/publish the content. The user I am logged in with has full permissions on the whole CMS … so I don’t see the reason. Even new articles .. I can publish them fine, after that I don’t get “a second chance” to edit and publish it.
I tried to clear the browser cache, restart apache, 3 browsers (opera, firefox, chromium).

Maybe the plugins should be upgraded or removed here and then:

https://www.dropbox.com/s/c9ktqxfsqfjkifa/txp_plugins.png

(let me add that this site was set up by a fellow web-dev, not everything was my choice and I am not as competent in these things as he was)

on twitter, @textpattern suggested to check for textpattern.js … I did and it is the correct file from the 4.5.4 zip.

Please let me know how to proceed on this, thanks for any help,
Stefan

Offline

#2 2012-12-18 17:06:12

sgw
Member
Registered: 2012-12-18
Posts: 5

Re: Upgrade 4.0.6 -> 4.5.4 - no more "publish" button

here the current diagnostics.
I was wrong above, 2 things mentioned …

I re-checked, css.php is taken from the 4.5.4 zip as well, so I don’t understand the “in-development” issue.

->

Textpattern version: 4.5.4 (r4919)
Last Update: 2012-12-15 20:30:11/2012-12-05 08:55:43
Document root: /home/httpd/www1/http/at.co.oops.www/html
$path_to_site: /home/httpd/www1/http/at.co.oops.www/html
Textpattern path: /home/httpd/www1/http/at.co.oops.www/html/textpattern
Permanent link mode: section_title
upload_tmp_dir: /home/httpd/www1/http/common/php5/upload
Temporary directory path: /home/httpd/www1/http/at.co.oops.www/html/textpattern/tmp
Site URL: www.oops.co.at
PHP version: 5.2.6
GD Image Library: bundled (2.0.34 compatible); supported formats: GIF, JPG, PNG.
Server TZ: Europe/Berlin
Server Local Time: 2012-12-18 18:04:20
DST enabled?: 0
auto_dst: 0
Time Zone: Europe/Vienna (3600)
MySQL: 5.0.45-log
Locale: de_DE.UTF-8
Server: Apache
Apache version: Apache
PHP Server API: apache2handler
RFC 2616 headers:
Server OS: Linux 2.6.16.53-0.8-smp
Active plugins: zem_contact_lang-mlp-4.0.3.6-ML, zem_contact_reborn-4.0.3.19m, altum Email Obfuscator-1.1.2, rss_suparchive-0.18, mem_glinklist-0.8.5m, rah_metas-0.9.2., wet_quicklink-0.4.2m, wet_peex-0.3, upm_insert_tab-0.3, ajw_admin_workflow-0.3.1m, gbp_admin_library-0.4.2, l10n-4.5.2
theme_name: din 4.5.4

Pre-flight check:
————————————
Some Textpattern files have been modified: /home/httpd/www1/http/at.co.oops.www/html/textpattern/lib/txplib_db.php
You are running in-development files on a live server: /home/httpd/www1/http/at.co.oops.www/html/textpattern/css.php
————————————

.htaccess file contents:
————————————
#DirectoryIndex index.php index.html

#Options +FollowSymLinks
#Options -Indexes
#ErrorDocument 403 default

<IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On #RewriteBase /relative/web/path/

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d RewriteRule ^(.+) – [PT,L]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !=/favicon.ico RewriteRule ^(.*) index.php

RewriteCond %{HTTP:Authorization} !^$ RewriteRule .* – [E=REMOTE_USER:%{HTTP:Authorization}]
</IfModule>

#php_value register_globals 0

  1. SVG
    AddType image/svg+xml svg svgz
    AddEncoding gzip svgz

————————————

Offline

#3 2012-12-18 17:23:33

uli
Moderator
From: Cologne/Köln
Registered: 2006-08-15
Posts: 3,148

Re: Upgrade 4.0.6 -> 4.5.4 - no more "publish" button

Welcome to the forum, sgw!
One thing perhaps: Could you check whether this behaviour is plugin-dependent?


In bad weather I never leave home without wet_plugout, smd_where_used and adi_form_links

Offline

#4 2012-12-18 17:24:32

sgw
Member
Registered: 2012-12-18
Posts: 5

Re: Upgrade 4.0.6 -> 4.5.4 - no more "publish" button

You mean, disable all plugins and check editing?

Did that, now I get “Speichern” (“publish” in english, I assume). Now trial and error to spot the one plugin.
Anything obvious in the screenshot that should get updated?

thanks!

Last edited by sgw (2012-12-18 17:26:26)

Offline

#5 2012-12-18 17:31:23

uli
Moderator
From: Cologne/Köln
Registered: 2006-08-15
Posts: 3,148

Re: Upgrade 4.0.6 -> 4.5.4 - no more "publish" button

sgw wrote:

You mean, disable all plugins and check editing?

Yup.

Anything obvious in the screenshot that should get updated?

ajw_admin_workflow is now integrated, though it works only from the Articles panel.

Last edited by uli (2012-12-18 17:34:45)


In bad weather I never leave home without wet_plugout, smd_where_used and adi_form_links

Offline

#6 2012-12-18 17:36:20

sgw
Member
Registered: 2012-12-18
Posts: 5

Re: Upgrade 4.0.6 -> 4.5.4 - no more "publish" button

uli wrote:

sgw wrote:

You mean, disable all plugins and check editing?

Yup.

Anything obvious in the screenshot that should get updated?

aj_admin_workflow is now integrated, though it works only from the articles panel.

removed it now.

right now I get new errors here

Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/httpd/www1/http/at.co.oops.www/html/textpattern/lib/txplib_misc.php(812) : eval()’d code on line 586 Die obigen Fehler verursachte das Plugin:glx_admin_image

still toggling the plugins, though.

(Sorry for my poor formatting here)

Offline

#7 2012-12-18 17:47:29

sgw
Member
Registered: 2012-12-18
Posts: 5

Re: Upgrade 4.0.6 -> 4.5.4 - no more "publish" button

Upgraded a few plugins, currently I am without displayed errors afaik.
I still don’t know about that “in-development” issue … but as I don’t know what to change, I leave it for now.

I now start editing content … and maybe come back with questions …
Thanks so far! Stefan

current diag:

Textpattern version: 4.5.4 (r4919)
Last Update: 2012-12-15 20:30:11/2012-12-05 08:55:43
Document root: /home/httpd/www1/http/at.co.oops.www/html
$path_to_site: /home/httpd/www1/http/at.co.oops.www/html
Textpattern path: /home/httpd/www1/http/at.co.oops.www/html/textpattern
Permanent link mode: section_title
upload_tmp_dir: /home/httpd/www1/http/common/php5/upload
Temporary directory path: /home/httpd/www1/http/at.co.oops.www/html/textpattern/tmp
Site URL: www.oops.co.at
PHP version: 5.2.6
GD Image Library: bundled (2.0.34 compatible); supported formats: GIF, JPG, PNG.
Server TZ: Europe/Berlin
Server Local Time: 2012-12-18 18:45:47
DST enabled?: 0
auto_dst: 0
Time Zone: Europe/Vienna (3600)
MySQL: 5.0.45-log
Locale: de_DE.UTF-8
Server: Apache
Apache version: Apache
PHP Server API: apache2handler
RFC 2616 headers: 
Server OS: Linux 2.6.16.53-0.8-smp
Active plugins: kml_twitter-1.4, zem_contact_lang-mlp-4.0.3.6-ML, zem_contact_reborn-4.0.3.19m, altum Email Obfuscator-1.1.2, rss_suparchive-0.18, mem_glinklist-0.8.5m, rah_metas-0.9.2., upm_insert_tab-0.3, gbp_admin_library-0.4.2, wet_quicklink-0.8.2, wet_peex-1.0, l10n-4.5.2
theme_name: din 4.5.4

Pre-flight check: 
------------------------
Some Textpattern files have been modified: 
	/home/httpd/www1/http/at.co.oops.www/html/textpattern/lib/txplib_db.php
You are running in-development files on a live server: 
	/home/httpd/www1/http/at.co.oops.www/html/textpattern/css.php
------------------------

.htaccess file contents: 
------------------------
#DirectoryIndex index.php index.html

#Options +FollowSymLinks
#Options -Indexes
#ErrorDocument 403 default

<IfModule mod_rewrite.c>
	RewriteEngine On
	#RewriteBase /relative/web/path/

	RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
	RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
	RewriteRule ^(.+) - [PT,L]

	RewriteCond %{REQUEST_URI} !=/favicon.ico
	RewriteRule ^(.*) index.php

	RewriteCond %{HTTP:Authorization}  !^$
	RewriteRule .* - [E=REMOTE_USER:%{HTTP:Authorization}]
</IfModule>

#php_value register_globals 0

# SVG
AddType image/svg+xml  svg svgz
AddEncoding gzip       svgz

------------------------

{Edited to add bc.. for separating message from diagnostics. – Uli}

Last edited by uli (2012-12-18 19:11:16)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB