Textpattern Forum

You are not logged in. Register | Login | Help

#701 2011-06-24 23:23:17

wordgasm
Member
Registered: 2006-05-17
Posts: 71

Re: smd_slimbox

On line 17 of you default stylesheet you’ve defined the background color for a:link, a:visited, a:active with #FFF. Remove that or make it more specific so it doesn’t affect the lightbox.

Yay. That solved it. Thank you Uli. :3


It takes a heap of sense to write good nonsense. – Mark Twain

Offline

#702 2011-08-10 12:07:00

ptreble
New Member
Registered: 2010-06-11
Posts: 7

Re: smd_slimbox

Hi all. I’m having the same problem as a previous poster. When the image loads it’s only display half of it? I have up to date versions of all browsers and running OS X Lion. Seems that Safari is good, but Chrome and Firefox are playing up.

http://www.thephotounit.co.uk/

Any ideas?

Offline

#703 2011-08-10 12:47:51

wordgasm
Member
Registered: 2006-05-17
Posts: 71

Re: smd_slimbox

Hey, just remove the background color of your links. That should do the trick. ;-)


It takes a heap of sense to write good nonsense. – Mark Twain

Offline

#704 2011-08-10 13:45:23

ptreble
New Member
Registered: 2010-06-11
Posts: 7

Re: smd_slimbox

wordgasm wrote:

Hey, just remove the background color of your links. That should do the trick. ;-)

Thanks for the reply. I don’t think I have a background colour on the links?

Offline

#705 2011-08-11 05:14:32

ptreble
New Member
Registered: 2010-06-11
Posts: 7

Re: smd_slimbox

ptreble wrote:

wordgasm wrote:

Hey, just remove the background color of your links. That should do the trick. ;-)

Thanks for the reply. I don’t think I have a background colour on the links?

Ahhh I was using Slimbox v1 — have now updated to v2 and it’s fine.

Offline

#706 2011-12-22 16:40:03

halftone
New Member
Registered: 2011-12-22
Posts: 3

Re: smd_slimbox

Hi,

I’m new to TXP, having just taken over a site. Adding Slimbox2 via smd_slimbox is the first thing I’ve done.
I’ve managed to get Slimbox2 working fine with this in my form:
<txp:smd_slimbox category="xmas_cards" imagecaption="?caption" thumbsize="65,65" />

However I want to make it easy to add further slideshows without having to make a separate form for each new category of images. So I created a custom field in my article template called “slideshow category”. In the Xmas cards article this is filled in as “xmas cards” in the hope I could do this:

<txp:smd_slimbox category="<txp:custom_field name="slideshow category" />" imagecaption="?caption" thumbsize="65,65" />

Doesn’t work, I get every image on the site in the slideshow. Is there an issue here, or do I have some sort of brain error? Is there a better way? We are on a fairly old version of TXP 4.1.something, scared to upgrade.

Incidentally I am using the slidshow version of Slimbox2 (runs through images on a timer) from http://www.wmiles.com/2011/10/slimbox2-slideshow – works wonderfully, though I had to minify it before it worked.

Offline

#707 2011-12-22 17:39:24

uli
Moderator
From: Cologne/Köln
Registered: 2006-08-15
Posts: 3,151

Re: smd_slimbox

Tags as tag’s values must be surrounded by single quotes:

<txp:smd_slimbox category='<txp:custom_field name="slideshow category" />' imagecaption="?caption" thumbsize="65,65" />

From there things will, at least, be easier.

Edit: Hasty again! Can’t tell any more if custom fields in category will work, it’s been too long.

Last edited by uli (2011-12-22 17:46:43)


In bad weather I never leave home without wet_plugout, smd_where_used and adi_form_links

Offline

#708 2011-12-22 18:25:29

MattD
Plugin Author
From: Monterey, California
Registered: 2008-03-21
Posts: 1,196
Website

Re: smd_slimbox

Are spaces allowed in custom field names? According to an FAQ

It’s a good idea to use a name that is lowercase and contains no spaces.


My Plugins

Piwik Dashboard, Minibar, Article Image Colorpicker, Admin Datepicker, Admin Google Map, Admin Colorpicker

Offline

#709 2011-12-22 20:55:19

halftone
New Member
Registered: 2011-12-22
Posts: 3

Re: smd_slimbox

Thanks both. I just tried with no spaces (changed to underscores) and single quotes around the tag-in-tag, and it still doesn’t work.. Is it me, or TXP? :) (I mean : Yes, I changed the custom field in admin to slideshow_category as well as in the form).

FWIW, before posting I already checked that (txp:custom_ field name="slideshow category" /> returned the value on the page, xmas_cards, so it’s just the context as input to smd_slimbox that seems iffy

Last edited by halftone (2011-12-22 21:04:53)

Offline

#710 2012-01-02 18:52:53

kvnmcwebn
Member
From: Ireland
Registered: 2007-01-27
Posts: 724
Website

Re: smd_slimbox

Any ideas on how can I get paging to work with smd_slimbox.
Right now if i limit the number of thumbnails to say “9” it will display 9 thumnails.

The next link below the thumbnails will open up a blank lightbox screen with no image in it.

I’ve tried a couple ways:

<txp:smd_slimbox category="business_signs_images" limit="9" imagecaption="?caption"   wraptag="li" cellclass="cell"  />

and even messed about like this:

<txp:article  wraptag="ul" break="li" class="thumbs"  category="business_signs" limit="9">
    <txp:smd_slimbox limit="9" ><a href="<txp:permlink />?cat=<txp:category />"><txp:article_image thumbnail="1" /></a></txp:smd_slimbox> 
</txp:article> 

All i need is for the next thumnails in a category to appear on the page without launching a lightbox unless one of the new thumbs is clicked.

Last edited by kvnmcwebn (2012-01-02 18:53:08)


its a bad hen that wont scratch itself.
photogallery

Offline

Board footer

Powered by FluxBB